Wie wint de ‘Jong Metaal Award’ en ‘Vakvrouw Metaal Award 2023’ ?

Op De Nederlandse Metaal Dagen van (19 t/m 21 april) zullen weer de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award worden uitgereikt.

De Awards zijn voor de beste jonge vakgenoot en de meest getalenteerde vakvrouw die zich in 2022 hebben gemanifesteerd. Collega’s, werkgevers of opleiders kunnen vanaf nu hun keuze kenbaar maken. De jury voor beide Awards bestaat uit Eric Weustink – hoofdredacteur van ‘MetaalNieuws’ -, Marianne van Loenhout – beleidsmedewerker van de Koninklijke Metaalunie – en Jeroen ter Steege – Event Director van de Metaal Dagen. De Awards zullen op 19 April 2023 tijdens de eerste dag van De Metaal Dagen worden uitgereikt aan de winnaars.


Vakvrouw Metaal Award

Vakvrouw Metaal Award – Voor wie?

Deze prijs is bestemd voor vrouwelijke vakspecialisten die een hartelijke aanmoediging verdienen en minimaal 2 jaar actief zijn binnen de Metaalsector. Het gaat om een talentvolle dame die haar sporen heeft verdiend volgens haar collega(s), werkgever of klant. Voor deze Award hoeft men niet specifiek actief te zijn als technicus, ook managers en andere vakspecialisten komen voor deze Award in aanmerking. Vanaf 1 september aanstaande kan men een kandidaat voordragen. Om een zorgvuldig selectieproces mogelijk te maken is het verplicht om de voordracht schriftelijk te motiveren en illustreren met een visie, geleverde inspanningen of het werk van deze vakvrouw.


Hoe iemand voordragen?

Download hier het formulier en vul deze in. In maart 2023 worden de genomineerden bekend gemaakt. Elke inzender ontvangt na de voorselectie automatisch een mail zodat gestemd kan worden op de genomineerden. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt worden zij door de jury gevraagd een filmpje in te sturen om zichzelf te presenteren. Wat waren de mijlpalen en drijfveren tot zover en wat verwacht men van de toekomst?


Vakvrouw Metaal Award

De Vakvrouw Metaal Award wordt tijdens de Metaal Dagen uitgereikt. De genomineerden en de winnaar dienen medewerking te verlenen aan PR-activiteiten.

Responsive image

De Jong Metaal Award

Responsive image

De Jong Metaal Award – Voor wie?

Deze Award is bestemd voor dat aanstormende talent (max. 25 jaar) dat ondanks de prille carrière binnen de sector een opmerkelijke drive en knowhow laat zien. Voor deze Award hoeft men niet specifiek actief te zijn als technicus, ook managers en andere vakspecialisten komen voor deze Award in aanmerking. Middels dit formulier kunnen collega’s, werkgevers, opleiders maar ook klanten hun ‘pupil’ voordragen als potentieel kandidaat. Om een zorgvuldig selectieproces mogelijk te maken is het verplicht om de voordracht schriftelijk te motiveren en illustreren met een visie, geleverde inspanningen of het werk van het aanstormende talent.


Hoe iemand voordragen?

Download hier het formulier en stuur deze op. In maart zullen de genomineerden bekend gemaakt worden. Elke inzender ontvangt na de voorselectie automatisch een mail zodat gestemd kan worden op de genomineerden. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt worden zij door de jury gevraagd een filmpje in te sturen om zichzelf te presenteren. Wat waren de mijlpalen en drijfveren tot zover en wat verwacht men van de toekomst?


Jong Metaal Award

De prijsuitreiking van de Jong Metaal Award zal plaatsvinden op 19 april 2023 op De Nederlandse Metaal Dagen. De genomineerden zullen 6 weken voor de uitreiking bekendgemaakt worden.


Award Winnaars 2021


Responsive image

Winnares Vakvrouw Metaal Award: Nikki van der Zouw

Genomineerd door Valk Welding

Nikki is ondanks haar jonge leeftijd bezig om, ZME Fijnmechanisch Atelier, over te nemen en voort te zetten. Inmiddels runt zij 11 high tech CNC machines op het gebied van draaien, langdraaien en multitasking met de hulp van twee vaste (mannelijke) medewerkers en een vrouwelijk deeltijd werknemer, De twee oprichters zijn nog wel aanwezig maar inmiddels heeft Nikki hen geheel zakelijk ontlast. Op dit moment is ze zich aan het bekwamen in het langdraaien van minuscule precisiedelen. Ook een mooie mijlpaal is dat onze volledig geautomatiseerde 24/7 massadraaicel inmiddels de 10 miljoen geproduceerde producten ruim is gepasseerd, dat doet ze er nog even bij!


Responsive image

Winnaar Jong Metaal Award: Robin Segers

Genomineerd door Stinis Holland B.V.

De inmiddels 23 jarige Robin Seegers kreeg in 2019 de opdracht om de implementatie van Shop Floor Control te realiseren. Een project dat bedrijfsbreed is ingevoerd om werkprocessen te digitaliseren en te stroomlijnen. Op de werkplekken in de constructie zijn computers komen te staan die de papieren dossiers hebben vervangen. Op een afdeling waar de vergrijzing hoog is, is het Robin gelukt om de mensen met zijn enthousiaste instelling de moderne techniek bij te brengen. Het gebruik van papier is flink teruggebracht en de mensen op de werkvloer ontvangen hun tekeningen en productiedossiers nu digitaal op grote schermen.

Robin heeft in de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet en heeft het ondanks zijn jonge leeftijd voor elkaar gekregen om draagvlak te creëren en volledig geaccepteerd te worden in zijn aansturende rol van de afdeling. De oudere garde was misschien wat sceptisch in het begin, maar Robin wordt inmiddels door iedereen gewaardeerd en ze willen niet meer zonder hem. Door zijn positieve instelling, energie en open houding is dit een natuurlijk proces geweest.


Genomineerden 2021

Vakvrouw Metaal Award

Sophie Singeling

Responsive image

Kyani Vullings

Responsive image

Esmee Verburg

Responsive image

Jong Metaal Award

Jelle-van-Wijk

Responsive image

Kaylee van Yperen

Responsive image

Sander Jansen

Responsive image