Congres

Woensdag 15 September

Donderdag 16 september

Vrijdag 17 september

Effectief werkvoorbereiden
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
15 september 10:30-11:15

Nieuwe mogelijkheden dankzij digitalisering
Werkvoorbereiding vormt de spil van het productiebedrijf waar alles om draait. Werkvoorbereiders komen vaak tijd te kort. Digitalisering met name voor de werkvoorbereiding enorme kansen om effectiever te gaan werken. Tijdens deze lezing krijgt u inzicht in de kansen die digitalisering voor werkvoorbereiding kan bieden. Laat je inspireren om te kijken hoe jullie het werk effectiever kunnen voorbereiden.

Effectief produceren met een digitale tweeling

Marcel de Klein, Technical Manager bij Cadmes
15 september 11:30-12:15

De vraag naar het produceren van kleine series zal nog meer toenemen. Helaas heeft het omstellen van een geautomatiseerde productiecel of -lijn veel impact. De productie ligt dan immers een tijd stil. Met een digitale tweeling van de productie-omgeving is het mogelijk dit parallel te doen. Voordelen zijn o.a. meer ruimte voor experimenteren naar een optimale instelling, simulatiemogelijkheden voor training en veiligheid en vooral een optimaler gebruik van de kostbare productiemiddelen. De lezing gaat dieper in op verschillende manieren waarop een digitale tweeling van een productieproces benaderd kan worden en hoe dit er in een virtuele omgeving uit kan zien.

Enkelstuks productie tegen de kosten van serieproductie

Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
15 september 14:00-15:45

Hoe neem je belemmeringen voor enkelstuks productie weg
Nog steeds leeft bij veel ondernemers en medewerkers het vooroordeel dat je, om kosteneffectief te kunnen werken, grote series moet produceren. Waar dit in de tijd van massaproductie veelal klopte, is dat in de huidige tijd niet meer nodig. Nog steeds worden onnodig grote series aangemaakt en worden vervolgens de nog niet benodigde producten op voorraad gelegd. Moderne machines en technieken, gecombineerd met slim organiseren maken enkelstuks productie tegen de kosten van serieproductie mogelijk. Om dit voor elkaar te krijgen is een andere manier van werken nodig. Tijdens deze lezing komen de belangrijkste aandachtspunten aan de orde en word je geïnspireerd om hier zelf gericht mee aan de slag te gaan.

Productie lay-out en interne logistiek
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
15 september 15:00-15:45

Hoe organiseer je op de meest effectieve manier de goederen en informatiestromen in jouw bedrijf
Productiviteitsverbetering heeft een hoge prioriteit. Daarvoor worden allerlei technieken ingezet zoals lean manufacturing en QRM. Veel minder aandacht is er voor de productie lay-out en de interne logistiek. Toch vormen deze de randvoorwaarden waarbinnen je met technieken als lean manufacturing en QRM de productiviteit verder kunt verbeteren.
Tijdens deze lezing komen de belangrijkste aandachtspunten aan de orde.

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole van producten
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
16 september 10:30-11:15

De weg naar 100% productkwaliteit
Elke klant wil foutloze producten geleverd krijgen. Om producten foutloos te kunnen leveren worden bij de fabrikanten van producten en onderdelen allerlei tussen- en eindcontroles uitgevoerd. Beter is het om het proces zo in te richten dat er geen fouten op kunnen treden. Tijdens deze lezing worden allerlei aspecten besproken om als fabrikant, op de meeste effectieve wijze, de productie zo in te richten dat gegarandeerd foutloos geleverd wordt. Wat moet er gecontroleerd worden en waar kan dat het meest effectief gedaan worden? Hoe kunnen de nog benodigde controles geautomatiseerd worden uitgevoerd?

ECI Software Solutions Digitale transformatie voor maakbedrijven

16 september 11:30-12:15
De wereld om ons heen verandert in razend tempo, waarbij technologische ontwikkeling een belangrijke drijfveer is. In de productiesector is dit niet anders. Digitalisering en innovatie van productieprocessen brengen maakbedrijven een enorme voorsprong, omdat het onbeperkte mogelijkheden kent. ECI Software Solutions ondersteunt ambitieuze maakbedrijven in het digitaliseren van hun complete productieproces, zodat zij klaar zijn voor de maakindustrie van de toekomst. Dit doen wij met verschillende, slimme softwareoplossingen.

Innoveer met Smart Manufacturing
De implementatie van Smart Manufacturing vraagt om een duidelijke visie op het gebied van digitalisering en kennis van uw volledige bedrijfsproces. De combinatie van visie en kennis maakt het mogelijk een Smart Manufacturing te implementeren waardoor uw bedrijf slimmer produceert. Flexibiliteit, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid zijn belangrijke speerpunten.

Over Jasper zelf:
Jasper de Vreugt
COMMERCIAL DIRECTOR
Jasper de Vreugt is in 2019 bij Inventive ERP Software gekomen en is in zijn huidige rol lid van het directieteam van ECI Software Solutions in Nederland en verantwoordelijk voor Marketing.
Jasper brengt meer dan 20 jaar commerciële ervaring naar ECI Software Solutions. Voordat hij bij ECI Software Solutions kwam was hij, onder andere, verantwoordelijk voor EMEA partnerships bij Bloomreach, managing director bij Mall-Connect en commercial director bij MADS Mobile Advertising. Eerder in zijn carrière was hij marketing consultant bij Lost Boys en business development manager bij ING Group.
Zijn vrije tijd spendeert Jasper graag met zijn gezin en is hij een fervent watersporter.

De Papierloze fabriek
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
16 september 13:00-13:45

Het elimineren van handelingen die geen waarde toevoegen

Als ondernemer werk je aan het verbeteren van de concurrentiepositie van je bedrijf. In elk bedrijf worden tal van werkzaamheden verricht die geen waarde toevoegen maar op dit moment (nog) noodzakelijk zijn. Door gericht te werken aan het elimineren van dergelijke, niet waarde toevoegende activiteiten kan de productiviteit fors worden verbeterd.
Het huidige gebruik van papier in je organisatie is vaak een indicatie van niet waarde toevoegende handelingen. Door gericht te kijken naar het gebruik van papier in het bedrijf komen deze niet waarde toevoegende werkzaamheden in beeld, waarna deze gericht geëlimineerd kunnen worden. Tijdens deze lezing worden handvatten geboden om hier grip op te krijgen.

Flexibel produceren door robotisering, digitalisering en integratie
Lex van den Hoven Cellro CNC Automation.
16 september 14:00-14:45

Uw klanten vragen om flexibiliteit: series worden kleiner, maaktechnologieën veranderen, levertijden verkorten en de vakmensen zijn steeds moeilijker te vinden.
De dagelijkse uitdaging om alle lijntjes in de productie aan elkaar te verbinden zorgt ervoor dat vooral de mensen druk zijn en de spil ca.30% daadwerkelijk draait.

Cellro wil inventieve ondernemers meenemen in de nieuwe wereld. Acteren in uw productie om kwart voor twaalf in plaats van constateren om kwart over twaalf.
Realtime inzichten en de ontsluiting van productiedata ontzorgen uw operator bij het plannen en organiseren van de productie. Niet van een stuk, niet van een serie, maar 10- tallen series achter elkaar onbemand.
Essentieel voor wie met dezelfde mensen en middelen de productie capaciteit én omzet wil verhogen. Cellro biedt unieke tools waarmee u vandaag kunt beginnen en voorbereid bent de toekomst.

Innovatieve ondernemers willen vandaag beginnen en zijn vaak al begonnen. Zij tonen visie en lef, u wilt wel weten dat u de juiste stappen maakt om uw productie te robotiseren, digitaliseren en integreren.
Dit is een vraagstuk wat steeds meer klanten en relaties van Cellro bezighoudt. Tijdens De Nederlandse Metaal Dagen delen we onze kennis en technologieën om u voor uit te helpen. Cellro. Think ahead.

Productconfigurator
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
16 september 15:00-15:45

Hoe werkt een productconfigurator en wat kun je ermee?
Een productconfigurator (ook wel configure to order genoemd) kan elk industrieel bedrijf grote voordelen bieden voor zowel product eigenaren als ook voor toeleveranciers.
In de lezing wordt ingegaan op wat een productconfigurator is, wat je ermee kunt en hoe je er laagdrempelig mee aan de slag kunt.

Robotisering: stapsgewijs van idee naar realisatie
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
17 september 10:30-11:15

De weg naar snel en winstgevend robotiseren

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van robotisering van hun productieproces. Om succesvol te kunnen robotiseren is het erg belangrijk om het robotiseringstraject gestructureerd en stapsgewijs aan te pakken. Investeert men in een robot zonder eerst de juiste stappen te hebben gezet, dan levert de robot minder op dan mogelijk zou zijn.
Tijdens deze lezing krijgt u inzicht in hoe u de 8 stappen uit het ‘Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB’ gericht kunt doorlopen om zo tot een snelle en winstgevende robotiseringsoplossing kunt komen

Kunstmatige intelligentie
Rard Metz Teqnow / Koninklijke Metaalunie
17 september 11:30-12:15

Wat is kunstmatige intelligentie en wat kan het industrieel MKB er mee?
Onderzoekinstellingen, grote hightech bedrijven en vakliteratuur besteden de laatste jaren veel aandacht aan de ongekende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. Hierdoor wordt enerzijds de indruk gewekt dat ieder bedrijf zich vergaand moet verdiepen in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. Anderzijds wordt de indruk gewekt dat met name kleinere industriële toeleveranciers geen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. De werkelijkheid ligt echter veel genuanceerder.
Tijdens deze lezing krijg je inzicht wat kunstmatige intelligentie nu echt is en wat je als industrieel mkb ermee kunt.