Genomineerden: Jong Metaal Award

Sander Jansen

Genomineerd door Actitec B.V.

Sander is een echte alleskunner met een enorme gedrevenheid,

Hij heeft het grootste aandeel gehad in het ontwikkelen en ontwerpen van onze nieuwe dekselapplicator, waarop inmiddels een patent is verkregen. Sander heeft het mechanisch ontwerp gedaan, de volledige uitwerking van het 3d ontwerp tot aan de werktekeningen, de materiaal inkopen, de motorenberekeningen, de besturing ontworpen en gebouwd, de PLC software voor Siemens S7-1200serie en de gebruikersinterface gemaakt. En samen met een collega het prototype volledig opgebouwd, getest en in bedrijf gesteld. Hij beheerst

  • 3d tekenen in Inventor
  • besturingen ontwerpen in CAD
  • PLC en HMI programmeren in Siemens TIA Portal
  • inkoopproces in Ridder IQ
Registreer en stem!

Robin Segers

Genomineerd door Stinis Holland B.V.

De inmiddels 23 jarige Robin Seegers kreeg in 2019 de opdracht om de implementatie van Shop Floor Control te realiseren. Een project dat bedrijfsbreed is ingevoerd om werkprocessen te digitaliseren en te stroomlijnen. Op de werkplekken in de constructie zijn computers komen te staan die de papieren dossiers hebben vervangen. Op een afdeling waar de vergrijzing hoog is, is het Robin gelukt om de mensen met zijn enthousiaste instelling de moderne techniek bij te brengen. Het gebruik van papier is flink teruggebracht en de mensen op de werkvloer ontvangen hun tekeningen  en productiedossiers nu digitaal op grote schermen.

Robin heeft in de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet en heeft het ondanks zijn jonge leeftijd voor elkaar gekregen om draagvlak te creëren en volledig geaccepteerd te worden in zijn aansturende rol van de afdeling. De oudere garde was misschien wat sceptisch in het begin, maar Robin wordt inmiddels door iedereen gewaardeerd en ze willen niet meer zonder hem. Door zijn positieve instelling, energie en open houding is dit een natuurlijk proces geweest.

Registreer en stem!

Jelle van Wijk

Genomineerd door Metaaltechniek Handelsonderneming

Als 18-jarige stagiair is Jelle bij Metaaltechniek binnen gekomen. Dit beviel over en weer zo goed dat Jelle een contract aangeboden heeft gekregen op de verkoop binnendienst. Na anderhalf jaar heeft Jelle de ontstane vacature als sales engineer in de buitendienst op een bewonderenswaardige manier ingevuld en adviseert nu miljoenen-bedrijven als ASK Romein, Hillebrand, Hanse staalbouw en andere bekende metaalbedrijven op het gebied van het juiste gebruik van schuur- en slijpmiddelen. Hij helpt zijn klanten besparen op productiekosten, geeft demo’s en trainingen aan de operators en wordt door hen als een volwaardige gesprekpartner gezien die kennis heeft van zaken. Precies een week is Jelle nu 23 jaar en dan zo voor vol worden aangezien in de markt!

Registreer en stem!

Kaylee van Yperen

Genomineerd door Koninklijke Metaalunie

Kaylee van Yperen is als dochter van één van de eigenaren van Stieva met de paplepel bekend geraakt met ondernemen in de metaal. Sinds een aantal jaren is Kaylee officieel actief in het bedrijf en heeft zij diverse onderdelen van het bedrijf intensief ervaren en is zij sinds een paar jaar samen aantal jonge collega’s eigenaar de Stieva Metaalgroep. Een groep van metaalbedrijven die tot met ca. 130 medeewerkers actief is in constructie, ramen, deuren en gevels. Ook in de periferie van het eigen bedrijf is Kaylee actief betrokken bij diverse initiatieven waarmee zij zich actief bezighoudt met aantrekken van jeugd naar de techniek, niet alleen naar haar eigen onderneming. Ook haar manier van gebruik van social media maakt dat in een zeer krappe arbeidsmarkt haar bedrijf goed gevonden wordt, onder andere door mooi gebruik van social media.Kaylee is ondanks haar jonge leeftijd een ervaren en bijzondere leider in de metaal.

Registreer en stem!