Genomineerden: Vakvrouw Metaal Award

Nikki van der Zouw

Genomineerd door ZME Fijnmechanisch Atelier

Nikki is ondanks haar jonge leeftijd bezig om, ZME Fijnmechanisch Atelier, over te nemen en voort te zetten. Inmiddels runt zij 11 high tech CNC machines op het gebied van draaien, langdraaien en multitasking met de hulp van twee vaste (mannelijke) medewerkers en een vrouwelijk deeltijd werknemer, De twee oprichters zijn nog wel aanwezig maar inmiddels heeft Nikki hen geheel zakelijk ontlast. Op dit moment is ze zich aan het bekwamen in het langdraaien van minuscule precisiedelen. Ook een mooie mijlpaal is dat onze volledig geautomatiseerde 24/7 massadraaicel inmiddels de 10 miljoen geproduceerde producten ruim is gepasseerd, dat doet ze er nog even bij!

Registreer en stem!

Esmee Verburg

Genomineerd door Valk Welding

3 jaar geleden binnengekomen als stagiaire , waarbij ze meteen al een zeer positieve indruk achterliet. Ze ging met overweldigend enthousiasme en passie aan de slag en liet al direct zien dat het goed zit met haar liefde voor het vak. Binnen no-time behaalde ze haar diploma, volgde een aantal lascursussen en specialiseerde zich als lasrobotprogrammeur.

Vandaag de dag geeft ze advies aan onze grootste klanten over de technische invulling van het automatiseren van hun producten en heeft ze al een scala aan lasrobotiseringsprojecten achter de rug, eerst intern bij Valk Welding en daarna ook zelfstanding bij afnemers in Nederland, België en andere Europese landen.

Esmee heeft naast de technische vaardigheden (MIG/MAG en TIG Lassen, robotprogrammeren zowel online alsook offline) ook zeer goede communicatieve vaardigheden. Ze heeft een directe houding en is in staat om klanten gedegen uitleg te geven alsook zelfstandig productdemonstraties te verzorgen. Verder heeft ze goede vaardigheden om in een traditionele ‘mannenwereld’ te laten zien dat juist ook vrouwen zeer waardevol zijn om als teamlid mee te draaien.

Registreer en stem!

Sophie Singeling

Genomineerd door Singeling Constructie- Lastechniek B.V.

Sophie zuigt alle kennis op als een spons. Vanuit haar opleidng HBO Industiel Design ligt haar hart bij ontwerpen. Sophie werkt nu als werkvoorbereider. Als werkvoorbereider regelt sophie alles van A tot Z voor haar orders.

Door onze breede functies doet sophie naast werkvoorbereiding ook:

  • Engineering, dit houdt in het 3D tekenen in spaceclaim maar ook het programmeren van de productie bestanden in onze CAD/CAM software.
  • inkoop van materialen en uitbestedingen, incl het aanvragen van offertes
  • het doen van verkoop (incl het maken van calculaties) en maken van verkoopoffertes.
  • Planning, zoals het in de gaten houden van haar opdrachten of alles compleet is en optijd af is.

Door dit jonge talent is het in het bedrijf mogelijk om breedere functies te ontwerpen waardoor de mensen breeder worden opgeleid en breeder kunnen worden ingezet. Sophie is er ook niet vies van om te helpen bij de productie. zo staat ze regelmatig in de werkplaats te helpen om een opdracht optijd de deur uit te krijgen.

Door dit soort jong talent pioneersfuncties uit te laten voeren kunnen wij nu dit jaar starten met 3 jonge jongens die vanuit de werkplaats willen door groeien naar een soortgelijke functies waarbij zij ook zullen blijven lassen voor hun orders.

Registreer en stem!

Kyani Vullings

Genomineerd door Hoffmann Group

Vanaf het moment dat zij begonnen is bij de Hoffmann Group heeft Kyani veel indruk gemaakt vanwege haar brede kennis, haar tomeloze drive en haar goede wil om collega’s te ondersteunen bij hun vraagstukken. Na haar carrière bij MAZAK is ze bij Hoffmann Group begonnen als Consultant Manufacturing. Zij is hoofdverantwoordelijk voor Connected Manufacturing, de softwareoplossing waarmee de klanten hun productie kunnen organiseren. De uitdagingen die hierbij op haar pad komen weet ze door haar knowhow en inzet in goede banen te leiden. Zelfs het hoofdkantoor in Duitsland maakt gebruik van haar kennis.

Daarnaast is ze accuraat en oplettend. Haar presentaties zijn duidelijk en overtuigend, wat Kyani zegt klopt altijd. Het team van technisch specialisten waar ze mee samen werkt is heel blij met haar, er is een fijne interactie en zowel de collega’s als klanten kunnen op haar bouwen.

Registreer en stem!