Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - 3D Cadworks

3D Cadworks

Engineering van idee tot productie

Meer dan 15 jaar is 3D Cadworks actief als engineering- en 3D ontwerpbureau. Vanuit een solide, mechanische achtergrond biedt het bedrijf de nodige innovatie en kwaliteit. Door continu te investeren in trainingen en nieuwe technologieën heeft 3D Cadworks kunnen uitgroeien tot een gevestigde waarde met klanten uit diverse sectoren. Wat mag je van dit enthousiaste team verwachten?

Engineering

Engineering is één van de kerndiensten van 3D Cadworks. Door de uitgebreide ervaring met geavanceerde CAD-technologieën boekt 3D Cadworks resultaten, die steeds in lijn liggen met de klantverwachtingen. Een concept wordt uitgewerkt tot een volledige machine of onderdeel ervan. Al naar gelang de behoefte wordt er zorggedragen voor sterkteberekeningen, CE-dossiers of prototyping. De unieke manier van werken, waarbij alles van a tot z verzorgd wordt door één ingenieursbureau, levert onze klanten veel efficiëntieverbeteringen op. Dat is waar 3D Cadworks in uitblinkt: maatwerk tot op de werkvloer, met een heilig respect voor planning, budget en kwaliteit.

Interactive manual

Met behulp van een inhouse ontwikkeld softwarepakket slaagt 3D Cadworks erin om bestaande 3D-modellen van een product om te vormen tot een interactieve handleiding. Gebruikers van alle niveaus kunnen dankzij een duidelijke interface elk onderdeel van het product tot in het kleinste detail bekijken en stap voor stap de samenstelling bestuderen. Via enkele kliks komen maattekeningen en bestelbonnen ter beschikking. Een innovatieve oplossing die 100% bruikbaar en betaalbaar is!

Configurator

Een product configurator vermijdt repeterende taken en automatiseert een groot gedeelte van het productieproces, waardoor kosten worden gedrukt, de winst verhoogt en time to market versnelt. Dankzij een doordacht online en intern invulformulier wordt de gewenste productvariant in slechts enkele minuten omgezet tot een geavanceerd 3D-model. Hierin wordt metadata zoals productvoorwaarden, opties en specificaties verwerkt. Een diverse output van productie -en klantenfiles wordt automatisch gegenereerd.Ouder Nieuws