Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Breng uw bedrijf in een hogere versnelling door automatisering en digitalisering

Breng uw bedrijf in een hogere versnelling door automatisering en digitalisering

FANUC uw lokale partner in fabrieksautomatisering

Om nog sneller in te kunnen spelen op snel veranderende marktrends is het belangrijk om over een flexibel productieproces te beschikken. Men moet niet alleen over de machine en productie data beschikken, maar deze ook analyseren en gebruiken om het productieproces verder te optimaliseren.

Vandaag wordt er reeds veel geautomatiseerd; heel wat robots en cobots worden ingezet in de productie voor tal van toepassingen al dan niet in combinatie met een bewerkingsmachine. Digitalisering kent ondertussen zijn opmars. Steeds meer en meer bedrijven zien het voordeel en zelfs de noodzaak om naast automatisering ook hun productieprocessen beter te monitoren en te analyseren. De reden is duidelijk; de juiste combinatie van automatiseren en digitaliseren zal een geoptimaliseerd productieproces opleveren en hun bedrijf in een hogere versnelling brengen.

FANUC is reeds gekend als innovator en trendzetter in automatisering en dat doet FANUC nu ook op gebied van digitalisering. Voor FANUC gaan beide immers hand in hand.

Aan ervaring geen gebrek, alle producten worden immers in eigen huis geproduceerd. Liefst 4.700 robots staan in de eigen productie van de robots, CNC en bewerkingsmachines. En dit alles wordt uiteraard gemonitord en geanalyseerd.

Daar FANUC een totaalleverancier is van fabrieksautomatisering kunnen we op maat van de klant een gepaste oplossing bieden voor zowel zijn automatiseringsnoden alsook in welke mate hij zijn productieproces wenst verder te digitaliseren.

Tijden de beurs kan de bezoeker een live demonstratie zien van automatisering en digitalisering; een productiecel in combinatie van een cobot uitgerust met de FANUC robot accessoire 3DV sensor voor het uitvoeren van een bin picking toepassing. Alles wordt vanop afstand gemonitord en geanalyseerd.

Over FANUC

FANUC Corporation is een wereldspeler in fabrieksautomatisering voor CNC-besturingssystemen, robots & cobots en bewerkingsmachines (frezen, draadvonken en spuitgieten). Sinds in 1956 is FANUC pionier in de ontwikkeling van numeriek gestuurde machines in de automatiseringsindustrie. Met meer dan 264 FANUC kantoren wereldwijd en meer dan 7.000 medewerkers biedt FANUC een uitgebreid netwerk in verkoop, technische ondersteuning, R&D, logistiek en klantenservice.Ouder Nieuws