Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Bodor Laser revolutioneert met de introductie van de Laserscan snijmachine

Bodor Laser revolutioneert met de introductie van de Laserscan snijmachine

Smart produceren is niet alleen naar het snijproces kijken, de totale keten zal in ogenschouw genomen moeten worden. Vooral het energieverbruik ten aanzien van materiaaldiktes en natuurlijk hulp gas verbruik. Of dat nu N2 of O2 of lucht is. In alle gevallen is Bodor Laser drukdoende alle facetten grondig te onderzoeken en in kosten te reduceren zodat smart ook werkelijk smart is.

 

Bodor Laser is een bekende toonaangevende fabrikant van lasersnijmachines. Met haar constante innovatie lanceerde Bodor in juni 2022 een geheel nieuwe categorie laser snijmachines. 

Bodor creëerde de volgende generatie machines, Laser Scanning Cutting Machines, de nieuwste lasermachines die de industrie volledig ondermijnt. In vergelijking met de conventionele lasersnijmachines snijdt de laserscan snijmachine veel sneller, veel dikker en is deze totaal vrij van backreflectie (ook voor sterk reflecterende materialen zoals alu & kopper messing enz.).

 

BODOR-wereldpatent

De laserscan snijmachine is Bodor's nieuwste, innovatie en s ’werelds enige laserscan machine voor de laser-metaalsnij-industrie. De 5.0 generatie lasermachine die een geheel nieuwe benchmark vormt in de metaalindustrie. SCAN cutting is ontwikkeld door het Bodor R&D-team gericht op de hoogvermogen markt. Met zijn potentieel van veel betere snijprestaties in vergelijking met de conventionele lasers met hetzelfde vermogen, markeert de Laser Scanning Cutting machine de nieuwe footprint in de industrie.

 

Bodor het merk, die een nieuwe standaard zet met straal pad programmering. Het bereikt een veel hogere snijsnelheid, dikkere snijdikte dan conventioneel snijden met hetzelfde vermogen. Alles dankzij een scanning-type laserbeam motion control en 1000+ gepatenteerde algoritmen. Met een hoogfrequente scan van 200 keer per seconde, bestrijkt de straalplaats maximaal 30 meter bij het snijden van één meter. 

 

"Oorspronkelijk was onze snijsnelheid bij het snijden van een koperen plaat van 5 mm 1,5 m per minuut. Nu, na intrede van de laserscan snijmachine, heeft de snijsnelheid tot 2,8 m per minuut bereikt. Bovendien, is de snijoppervlak-effect ook sterk verbetert, vooral bij 12000 W" 

Bij het snijden van roestvrij staal heeft de scan lasersnijmachine onze efficiëntie aanzienlijk verbeterd. De snelheid van lucht snijden is meer dan verdubbeld. Bij het snijden van aluminium is ook het rendement sterk verhoogd met zo'n 60%."


Dankzij de snelle straalbeweging en verschillende straal-pad patronen, stelt de laserscan snijmachine gebruikers in staat om een snijdikte te bereiken die 30 t/m 100% hoger ligt, in vergelijking met conventionele lasersnijders. De laserscan snijmachine, waarvan de straalbewegingsbesturingstechnologie zichzelf in staat stelt talrijke straalplaats patronen aan te bieden om schade aan de laserbron te voorkomen bij het snijden van sterk reflecterende materialen. Is ook in staat om sterk reflecterende materialen gedurende lange tijd te snijden in batchproductie en voldoet hiermee aan het grootste vraagstuk uit de metaalindustrie.

 

Kom meer te weten op de Nederlandse Metaal Dagen 2023Ouder Nieuws