Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Smeermiddelen 4.0 oplossingen

Smeermiddelen 4.0 oplossingen

Motorex ontwikkelt en innoveert haar producten aan de hand van de wensen van de klant. Onderstaand leest u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van uw smeermiddelen; Grade 2 certificering, Coolant Box en Easy Monitoring.

Oude Reimer realiseert Grade 2 certificering koelvloeistof 

Motorex SwissCool 8000 is gecertificeerd volgens de semiconductor standaarden (grade 2) die binnen de hoge specificaties vallen van ASML. Aan de hand van een restgas-analyse heeft OMNEO Systems geconcludeerd dat de Motorex SwissCool 8000 binnen de specificaties valt van de Semiconductor Grade 2 Vacuüm Cleanliness. 

4.0 READY: automatisch mengen, vullen, meten en onderhouden van koelvloeistoffen

De Coolant Box is een automatisch meng-, meet- en onderhoudssysteem voor koelsmeermiddelen. Verminder tot wel 25% van uw huidige verbruik van koelsmeermiddelen. Naast het besparen van het verbruik kun je eenvoudig het verbruik van elke machine online monitoren. Denk hierbij aan concentratie, pH-waarde, temperatuur en geleidbaarheid (optioneel). Daarbij heb je de mogelijkheid deze gegevens door te sturen naar andere communicatiesystemen. Dit bespaart niet alleen het verbruik, maar ook tijd van degene die toezicht houdt op de smeermiddelen.

Kenmerken van de Coolant Box zijn verder:

  • Extra spaanfiltering 
  • Verwijdert zwerfolie 
  • Langere levensduur door betere filtering 
  • Bacteriegroei wordt voorkomen 
  • Standaard Coolant Box tot 6 machines (meer mogelijk) 
  • Ingebouwde ozon installatie 

Meer informatie: https://oudereimer.nl/coolant-box-meng-en-onderhoudssysteem-vloeistoffen/

 

4.0 READY: snel en eenvoudig waardes van smeermiddelen meten: concentraties, pH-waardes, temperatuur en bacteriewaardes
Met deze nieuwe productontwikkeling loopt Motorex voorop betreffende innovaties en procesverbeteringen om snel en eenvoudig waardes van smeermiddelen te meten. De Easy Monitoring, een app op mobiele telefoons, geeft in korte tijd (binnen enkele seconden) een inzicht in de belangrijke parameters (concentraties, pH-waardes, temperatuur en bacteriewaardes) van de smeermiddelen in uw machines. Zo is direct te zien of de emulsies veranderingen ondergaan door wat voor reden dan ook. 

Als de parameters veranderen, is het zaak om direct contact op te nemen met onze Motorex-expert voor het mengen, vullen of vervangen van smeermiddelen. Vervolgens kan dit voor analyses geëxporteerd worden naar Word, Excel of grafiekvorm.  

Meer informatie: https://oudereimer.nl/motorex-smeermiddelen 

Heeft in interesse in een snelle meting van uw smeermiddel waardes in uw machine? Of heeft u meer vragen over de Grade 2 certificering van de Motorex koelvloeistof? Of kunt u wel een Coolant Box gebruiken voor het bewaken, mengen, vullen en meten van uw koelvloeistof? Wij helpen u graag verder! sales@oudereimer.nl – 035-6460830.Ouder Nieuws