Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Betrouwbaarheid, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid!

Betrouwbaarheid, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid!

Vanuit een strategische en inspirerende locatie – Brainport Industries Campus in Eindhoven – opereert Yaskawa Benelux B.V. met een gedreven team als partner voor haar klanten. Met de focus op industriële automatisering biedt Yaskawa geïntegreerde oplossingen voor haar klanten in Nederland, België en Luxemburg. Betrouwbaarheid, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid zijn belangrijke kernwaarden voor ons team. De focus van Yaskawa ligt op industriële automatisering met mechatronica als specialisatie. In de Benelux opereren 2 business units: Robotics (industriële robots en cobots) en Drives Motion Controls (frequentieregelaars, motion control, servosystemen, PLC, HMI).

Yaskawa is een van de grootste fabrikanten van industriële robots en cobots. Het programma met meer dan 100 verschillende modellen robots en cobots voor alle mogelijke toepassingen is uniek. Dus of het nu gaat om handling, lassen, assemblage of painting, er is altijd een bij de applicatie passende robot of cobot beschikbaar. Verder levert Yaskawa ook complete turnkey systemen voor booglassen, indien gewenst inclusief lasmallen en (off-line) programmering. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hierbij al tientallen jaren de belangrijke kenmerken, zoals ook wordt bevestigd door onze tevreden klanten in vele verschillende industrietakken.

Smart Industry
Om de mogelijkheden voor het automatiseren van logistieke processen te onderzoeken is Yaskawa betrokken bij het Smart Industry Fieldlab AML (Advanced Manufacturing Logistics) op de Brainport Industries Campus. Hierbij wordt een proof of concept direct bij de klant ontwikkeld waarbij Yaskawa de robots en cobots levert. Het direct uitvoeren bij de klant heeft als voordeel dat de kennis over deze innovatie direct gedeeld kan worden. Het delen van kennis is van cruciaal belang als het gaat om automatisering. Naast participatie in verschillende fieldlabs, beschikken wij ook over de Yaskawa Benelux Academy, met als doel om kennis door te geven aan de eindgebruikers. Daarbij werkt Yaskawa ook samen met het onderwijs omdat de technologie tegenwoordig zo snel wordt ontwikkeld en toekomstige technici geen verouderde theorieën voorgeschoteld moeten krijgen. Om deze reden geeft Yaskawa robotlessen bij de opleiding mechatronica en werken wij samen met het Summa College aan de opleiding Technicus Smart Industry .Ouder Nieuws