Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - FUTURE PROOF CLOUD OPLOSSINGEN

FUTURE PROOF CLOUD OPLOSSINGEN

Digitalisering heeft een grote invloed op maakbedrijven. Termen als Smart Industry, Industrie 4.0, AI of IoT vliegen je dagelijks om de oren. Ondernemers zijn gedwongen na te denken over de toekomstbestendigheid van productiemiddelen, processen en samenwerkingen. De benodigde kennis bij hem en zijn medewerkers is hierbij cruciaal, terwijl het werven en behouden van alle waardevolle kennis en ervaring al een uitdaging op zich is.

Daarom maken wij calculeren en workflows eenvoudig, efficiënt en op de toekomst voorbereid. We houden ervan dat dingen snel en soepel gaan.

 

HAALBAAR & BETAALBAAR

Wij begrijpen voor welke uitdagingen metaalbedrijven staan.

Maatwerk is echter niet voor iedereen weggelegd. Of het is niet wenselijk vanwege de afhankelijkheid van andere marktpartijen.

Daarom maken wij innovatieve oplossingen die voor elke metaalbewerker bereikbaar zijn, met of zonder ERP systeem. Onafhankelijk en gewoon op basis van een abonnement. We helpen je slimmer, eenvoudiger en sneller te werken. Bespaar tijd, geld en energie. Voor jezelf of voor je klanten.

 

RHODIUM24

Rhodium24 is ons product en het biedt 24/7 slimme metaalcalculaties, directe offertes en CAM-downloads in de cloud.

Gebruikmakend van een klantenportaal, krijgen gebruikers de mogelijkheid om 3D en 2D CAD-tekeningen (STEP en DXF-format) van onderdelen en assemblages via hun browser te uploaden. Rhodium24 neemt de calculatieklus vervolgens nagenoeg uit handen. Door de eenvoud, snelheid en de directe offertes in het klantenportaal, is Rhodium24 dé perfecte verkooptool voor metaalbedrijven.

 

DIRECT AAN DE SLAG MET GESTRUCTUREERDE OUTPUT

Rhodium24 biedt bedrijven veel tijd- en efficiencywinst. De verwerkte bestanden worden namelijk direct per materiaal- en bewerkingssoort gerangschikt in een aparte CAM-ready ordermap. Geen gedoe en gesleep meer met aparte bestanden, maar een georganiseerde voorbereiding om CAM-systemen snel aan te kunnen sturen. Werkvoorbereiders of engineers kunnen zo hun kennis en tijd efficiënter inzetten.

 

SMART RECOGNITION ENGINE

Materiaalsoorten en bewerkingen worden door de Smart Recognition Engine op een slimme wijze uit de tekeningen geanalyseerd. Met de geïntegreerde viewer heeft de gebruiker bovendien direct zicht op de onderdelen en assemblages in 3D en als uitvouw. Indien van toepassing kunnen verschillende zijden en lengterichtingen worden geselecteerd voor oppervlaktebehandelingen. Hier wordt bij de nesting rekening mee gehouden. Materiaalcatalogi van leveranciers of ERP-software kunnen gekoppeld worden, zodat Rhodium24 altijd met de actuele artikelen en prijzen rekent en een correcte BoM genereert. Alle herkende bewerkingen komen voort uit de eenmalig ingeregelde bedrijfscapaciteiten en leveren een BoL van de opdrachten. Onderdelen die niet in eigen huis vervaardigd worden, worden gepresenteerd als koopdeel die weer elders aangevraagd kunnen worden. Rhodium24 kan uitstekend overweg met plaatmateriaal, buizen, staven en profielen en rekent – al dan niet automatisch – met een grote keuze aan bewerkingen.Ouder Nieuws