Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Robwelding maakt smart manufacturing d.m.v. robotlassen voor iedereen toegankelijk

Robwelding maakt smart manufacturing d.m.v. robotlassen voor iedereen toegankelijk

Met de uitgebalanceerde Ready Robotic Cell (RRC) heeft RobWelding in de afgelopen jaren een echte spraakmaker op de markt gezet. Deze RRC zal september 2021 ook op de Nederlandse Metaal Dagen te zien zijn. ‘We gaan naar de Nederlandse Metaal Dagen omdat dit een mooi platform voor ons is om met de juiste doelgroep in contact te komen.’ – Aldus Martijn Hubers, Sales Advisor bij RobWelding. Op de Metaal Dagen zijn de bezoekers op zoek naar oplossingen om hun productieproces te verbeteren en dat is precies waar onze kracht ligt.

De kracht van een RRC

Een lasrobot wordt steeds vaker toegepast in de metaalbewerkingsbranche, maar wat maakt de RRC van RobWelding nu zo bijzonder? Bij de RRC van RobWelding wordt alles geïntegreerd in één veilige cel, met een hoge productiecapaciteit. De cel is volledig doorontwikkeld voor maximale productie en high performance. Met de Bulls-eye (een toorts-richtsysteem van ABB wordt bovendien de nauwkeurigheid van de robot gewaarborgd. Eén van de grote voordelen is dat er verschillende manipulatoren geïntegreerd kunnen worden, de juiste uitvoering voor de juiste klus. Met de RRC verhoogt u de inschakelduur van de robot doordat het product naar u toe draait, en de operator daardoor minder looptijden heeft. Dit verhoogt de arbeidsvreugde.

Robot, lasmal en Smart Manufacturing

Een extra meerwaarde die RobWelding biedt is de lasmal. RobWelding integreert de robot, de manipulator en de lasmal in 1 systeem. Het doel is om de kwaliteit én de snelheid van de productie te verhogen. Ook heeft RobWelding slimme technieken om de inzetbaarheid van de robot te verhogen. Bijvoorbeeld de malherkenning en de uitwisselbaarheid van mallen door middel van sensoren die in de manipulator ingebouwd zijn. RobWelding ontwikkelt deze technieken met het oog op de ontwikkeling van de Smart Industrie. Het toekomstperspectief van RobWelding is dat de robotsystemen in moderne productieprocessen volledig geïntegreerd zijn in de workflow en het verdere productieproces van de werkomgeving in de fabriek. De robotcellen en mallen van RobWelding worden daardoor slim ingericht om bijvoorbeeld door AGV’s en logistieke systemen bediend te kunnen worden.

2 soorten mallen, hechten en aflassen

Bij de productie van laswerk kunnen globaal 2 processen onderscheiden worden, het hechten en het aflassen. RobWelding denkt mee in de logistieke flow voor beide processen en ontwikkelt zowel hecht- als aflas-mallen. ‘De oplossing die wij bieden is sterk afhankelijk van de situatie van de klant” – aldus Karel van Vlastuin, directeur van RobWelding. ‘De ene klant begeleiden we in de eerste stap naar robotisering, terwijl we bij een andere klant bezig zijn met de integratie van slimme transportsystemen tussen diverse robotcellen’.

Automatisch slimmer worden

RobWelding weet uit ervaring dat een goede lasmal onmisbaar is voor het slagen van het lasproces. RobWelding heeft zich daarom steeds meer gespecialiseerd in het ontwerpen en het samenstellen van lasmallen. RobWelding gebruikt voor de engineering van de malen slimme technieken zoals simulaties in Robotstudio en bereikbaarheidschecks met virtual reality. RobWelding deelt deze kennis graag met hun klanten. Daarmee verhoogt RobWelding de productiviteit van de klanten, verlaagt RobWelding hun kosten, en zetten zo de klant op een voorsprong. De kunst is om een eenvoudige mal te maken, die gemakkelijk te bedienen is. De mallen van RobWelding kunnen bij elke robotcel gebruikt worden.



Ouder Nieuws