Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Oude Reimer maakt produceren makkelijker

Oude Reimer maakt produceren makkelijker

De focus bij Oude Reimer ligt al enige tijd op de smart manufacturing en met name om via maatwerk met de klant stap voor stap te bepalen welke smart oplossingen van toegevoegde waarde zijn.
De Metaaldagen voor Oude Reimer staan daarom ook in het teken van smart manufacturing. Het brede aanbod van Oude Reimer, om produceren makkelijker te maken, sluit hier perfect op aan: machines, gereedschappen, milieu, smeermiddelen en service – alles met elkaar verbonden!

Machines

De data van bewerkingsmachines (zoals de Chiron FZ16 serie) wordt steeds verder geïntegreerd met smart softwaresystemen die automatisch fouten of ongeregeldheden herkennen, maar ook de communicatie van instellingen, bewerkingen en resultaten worden opgeslagen en gecommuniceerd met andere systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld remote operations worden toegepast. Benieuwd welke machine geschikt is voor uw situatie om smart te produceren? Neem dan contact met ons op.

Gereedschappen

De voorbereiding bij het verspanen wordt steeds belangrijker om de precisie en de standtijd te verhogen, foutmarges te verlagen, kosten te reduceren en om produceren te vereenvoudigen. Daarbij is het krimpen, voorinstellen en balanceren van gereedschap(houders) klaar gemaakt voor smart manufacturing met onze HAIMER-oplossingen. Door het beschikbaar stellen van de gebruikte data tijdens dit voorbereidende proces kan er via het gereedschapsbeheer met behulp van de data op het juiste moment bijgestuurd worden om het productieproces te verbeteren, genoeg voorraad te hebben en kosten te reduceren op het gebied van slijtages en man-uren.

Smeermiddelen

Neem bijvoorbeeld de Swisscool 8000-serie van Motorex. Dit is een universeel inzetbare, water-mengbare koelvloeistof, vrij van boorzuur en formaldehyde. Deze nieuwe technologie beperkt al bij de laagst toegestane concentratie de groei van bacteriën. Dit zorgt voor 30% meer smerend vermogen, is voor elk materiaal inzetbaar en geen schuim of geur vorming. Met trots mogen wij tevens melden dat de Swisscool 8000 gecertificeerd is volgens de ASML-semiconductor Grade 2 norm.

Voor smart manufacturing is er de oplossing om het beheer van smeermiddelen zoals koelvloeistoffen, (snij)oliën, reinigingsmiddelen of beschermende conserveringsmiddelen te automatiseren. Zo kunnen er 6 machines automatisch gemeten en gevuld worden door nieuwe productontwikkelingen.

Milieu

Roll is specialist op het gebied van productreiniging en levert installaties voor alle toepassingen en reinigingsmiddelen. De reinigings-stappen worden vaak uitgebreid met ultrasoon reiniging, spoelen, walsen en/of (vacuüm) drogen. Naast een uitgebreid standaardprogramma levert Roll ook speciale oplossingen voor smart manufacturing en de semiconductor sector.

 

Service

Om produceren makkelijker te maken biedt Oude Reimer een totaalpakket aan voor de maakindustrie. Naast onze producten zoals machines en verspanende gereedschappen bieden wij ook service, technisch advies, onderhoud en reparaties aan. Door het hele land hebben wij technische experts voor u klaar staan! Tevens hebben wij een online webshop met veel voorraad en 200.000 beschikbare artikelen voor verspanende gereedschappen, spantechnieken, meettechnieken, bedrijfsinrichting en smeermiddelen.

Historie

Al sinds 1957 is Oude Reimer importeur en leverancier van gereedschappen en machines voor de verspanende industrie. Daarnaast horen al enige tijd de machines en installaties voor de buis, draad- en kabelindustrie en smeermiddelen, afzuigsystemen en trillingsdempers tot het omvangrijke leveringsprogramma. Naast de producten bieden wij ook service en onderhoud aan met onze eigen technische experts op het gebied van machines.

Oude Reimer; uw partner in het productieproces.Ouder Nieuws