Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Als toeleverancier maak je het verschil met Smart Manufacturing

Als toeleverancier maak je het verschil met Smart Manufacturing

Als toeleverancier maak je het verschil met efficiënter produceren. Dit is feitelijk ook het belangrijkste dat je in handen hebt omdat de klant precies voorschrijft hoe het product er uit moet zien.  Klanten willen steeds sneller hun producten, dus bij ons plaatbedrijf (Tosec B.V.) is alles er op gericht om de doorlooptijd te verkorten. Dat was voor ons een echte uitdaging omdat wij vooral kleine wisselende series produceren. Als je elke dag hetzelfde product maakt in grote series zoal bijvoorbeeld in de auto-industrie kan je relatief eenvoudig robots toepassen. Voor de kleine series die wij produceren was er geen kant en klare oplossing voorhanden. Dit is ook de reden dat je bij plaatwerkbedrijven in Nederland relatief weinig robots ziet. Teqram heeft, in nauwe samenwerking met de productiebedrijven binnen de groep, systemen en applicaties ontwikkeld die dermate flexibel zijn, dat deze eenvoudig en voor kleine series en veelvuldig wisselend werk ingezet kunnen worden zonder dat hiervoor programmeerkennis nodig is. Robotisering heeft ons meer klanten en meer werkgelegenheid opgeleverd.

Critici vrezen dat robotisering banen gaat kosten. Bij ons is echter gebleken dat er juist een groeiende behoefte is aan vakkrachten van alle opleidingsniveaus. Wij voorzien dan ook een gezonde toekomst voor zowel bedrijven als haar medewerker als het aankomt op automatisering en dan in het bijzonder robotisering. Wij leveren kant-en-klare robotsystemen voor handlingtoepassingen.

Onze oplossingen zijn aanzienlijk flexibeler in het omgaan met productvariaties of veranderingen in de omgeving dan conventionele industriële robots.

Wij ontwikkelen software, producten en vision gestuurde robots. Onze klanten zijn fabrikanten in een breed scala van industrieën.

 

Teqram B.V.
Schoenerweg 4
8042 PJ Zwolle
www.teqram.comOuder Nieuws