Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Slimme oplossingen voor efficiënte productie

Slimme oplossingen voor efficiënte productie

Bezoekers van de Nederlandse Metaaldagen in Den Bosch kunnen van 19 tot en met 21 april een kijkje nemen bij SafanDarley en Kumatech. Deze twee toonaangevende bedrijven richten zich tijdens deze beurs niet alleen op de machines en producten, maar ook op de slimme oplossingen om efficiënter te produceren.

 

Een van deze oplossingen is de SafanDarley E-Brake 35T Mini Cell, een compacte automatische flexibele buigcel die volledig is aan te passen aan de wensen van de klant. Deze Mini Cell kan door de toevoeging van diverse opties volledig automatisch kleine complexe producten produceren. Door deze te laten samenwerken met het AGV-systeem Pallet Jack van Kumatech wordt een totaaloplossing geboden voor actuele thema’s zoals het verhogen van de productiviteit en het aanhoudende personeelstekort.

 

Bijzonder aan de SafanDarley Mini Cell is de toevoeging van een dubbele deur aan de invoerzijde. Hierdoor kan de Mini Cell meer dan 8 uur onafgebroken draaien zonder tussenkomst van menselijke operators. Maar ook voor onbemand gebruik van 24/7 is deze cel geschikt. Door het gebruik van een AGV of ander pick&place systeem kan de Mini Cell draaien zonder tussenkomst van een operator.

 

Naast de Mini Cell biedt Kumatech de Pallet Dispenser, een oplossing om pallets op te slaan in de hoogte en op de juiste plaats te krijgen. Het liftmechanisme is geschikt voor het liften van in totaal 45 pallets en kan worden uitgebreid van 15 pallets naar 30 of 45 pallets met een opbouwmodule. De Pallet Dispenser kan worden gekoppeld aan de AGV’s en is daardoor eenvoudig te automatiseren. Met deze totaaloplossing voor de automatisering van interne logistiek biedt Kumatech een volledige oplossing in plaats van een deeloplossing. Zo kan iedere celstructuur optimaal worden benut en kan er efficiënter worden geproduceerd.

 

Bezoek SafanDarley en Kumatech tijdens de Nederlandse Metaaldagen van 19 tot en met 21 april 2023 in Den Bosch op stand B014 en A020. Registratie is gratis en meer informatie is te vinden op http://safandarley.com/nl/nieuws/safandarley-en-kumatech-tonen-totaaloplossing.Ouder Nieuws