Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Optimaal eindresultaat met Sophia

Optimaal eindresultaat met Sophia

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa. Dankzij het Sophia® portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Het bedrijf is in 2007 opgericht door en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Andere productiefaciliteiten zijn gevestigd in Oyten (Noord-Duitsland) en Hilden (Noordrijn-Westfalen).

Waarom 247TailorSteel?

247TailorSteel streeft naar steeds meer gemak, eenvoud én maatwerk. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde van ‘internet of things’ en kunstmatige intelligentie om aan deze klantbehoeften te blijven voldoen. Dankzij ons geavanceerde systeem Sophia kunnen laserdelen, buizen en kantdelen automatisch uitgelezen worden uit een samengesteld product. Deze geavanceerde software zorgt 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor een efficiënt productieproces, waarmee kosten en tijd worden bespaard. Met onze moderne en geautomatiseerde volledig eigen machineparken in Nederland en Duitsland garanderen wij hoogwaardige kwaliteit. Tevens zorgen onze eigen logistieke voorzieningen voor een snelle en betrouwbare levering.

Sophia: uw persoonlijke online assistent

De online portaal Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser) genereert in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Dit alles gebeurt zonder menselijke ondersteuning. Vanuit een STEP-, DXF- of DWG-bestand ontvangt de klant realtime een gedetailleerde offerte. Sophia analyseert de producten en ontwerpen razendsnel. Daarnaast geeft zij tijdens de ontwerpfase inzicht in de kosten. De klant kan tussentijds de materiaalsoorten of –diktes maar ook het design of de verbindingsmethodes aanpassen. Sophia stuurt gaandeweg het traject bij, voor een efficiënt en optimaal eindresultaat.

Volledig eigen machinepark

247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. We werken met 37 eigen lasersnijmachines en 20 kantbanken.  Door middel van AGV’s (automated guided vehicles) worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt. De fabriek in Varsseveld (NL) beslaat 20.000 m2, de fabriek in Oyten (DE) 6.000 m2 en de fabriek in Hilden (DE) 10.000 m2.

247TailorSteel Academy

In September 2019 heeft 247TailorSteel in Varsseveld de eigen Academy voor opleidingstrajecten officieel geopend. Hier worden voor het hele bedrijf (ook voor de Duitse vestigingen) opleidingen in het vak van plaatbewerking gegeven: het lasersnijden van vlakke plaat en buis en het kanten. De Academy is hiervoor uitgerust met een moderne lasersnijmachine en een kantbank. De Academy is bedoeld voor jonge mensen die net van het vmbo of mbo afkomen, maar ook voor omscholers uit andere branches. Ook het bestaande personeel kan hier worden bijgeschoold. Later komen ook trainingen op het gebied van verkoop, inkoop en financiën. Ouder Nieuws