Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Puntlassen en stiftlassen naar Industry 4.0

Puntlassen en stiftlassen naar Industry 4.0

Laskar Puntlastechniek levert al ruim 20 jaar innovatieve oplossingen voor een betrouwbare weerstandlasverbinding. In de maakindustrie is digitalisering niet meer weg te denken. De moderne punt- en stiftlasmachines van Laskar Puntlastechniek sluiten daar volledig bij aan. Connectiviteit, traceerbaarheid en programeerbaarheid zijn steeds belangrijker en kunnen, naast de betrouwbare verbinding, het verschil maken. Uit welke productiebatch komt het product? Wie heeft eraan gewerkt? Welke kwaliteitscontroles zijn er geweest? Deze gegevens worden steeds belangrijker. Er is behoefte aan moderne puntlasmachines met meer intelligentie, waardoor de productiebetrouwbaarheid minder afhankelijk is van de bediener.


Rewigo; Dé innovatie in weerstandlassen

Rewigo is het premium merk van Laskar Puntlastechniek. Machines onder deze merknaam zijn in eigen beheer ontwikkeld om optimaal aan te sluiten op de klantwensen. Met Rewigo is Laskar Puntlastechniek klaar voor de toekomst.


Moderne touchscreen besturing

Tijdens het opstarten van de Rewigo puntlasmachine moet er worden ingelogd met een NFC-tag. Per gebruiker is aan te geven welke rechten de gebruiker heeft. De moderne touchscreen puntlasbesturing is zo ontwikkeld dat deze eenvoudig te bedienen is voor de gebruiker. Tegelijk kan er gebruik gemaakt worden van de modernste technieken. De lasprogramma’s en de machine instellingen kunnen zowel op de puntlasmachine als op afstand worden geprogrammeerd, vastgelegd en uitgelezen. Er is een webapplicatie ontwikkeld waardoor dit kan op smartphone, tablet en computer. De ingebouwde telfunctie garandeert dat er geen lascyclus wordt overgeslagen.


Hoogwaardige inverter technologie

Inverter technologie met een dynamische werkmodus zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige en constante puntlasverbinding. De inverter past automatisch de lasparameters aan, binnen de gestelde bandbreedte, om de beste kwaliteit van de lasverbinding te garanderen. Door te kiezen voor componenten van de hoogste kwaliteit kan er extreem kort gelast worden. Dit komt een stabiel puntlasproces ten goede en ook de nabewerking kan worden geminimaliseerd doordat er zeer korte warmte inbreng is.  


Wereldprimeur! Productie beheersysteem DSPS

Als uitbreiding op de nieuwe puntlasbesturing presenteren wij, met trots, ons innoverende productie beheersysteem DSPS. DSPS staat voor digital spotwelding production system. Met dit systeem wordt de bediener heel eenvoudig, stap voor stap geholpen om een goed product te maken. Door het scannen of invoeren van een productienummer wordt het juiste recept automatisch opgestart. Hierin geeft DSPS aan met welke gereedschappen gewerkt moet worden. Vervolgens komt de tekening in beeld en kan de bediener zien op welke positie er gelast moet worden. De puntlasmachine weet met welk lasprogramma op welke positie gelast moet worden. Ook wordt de verbinding automatisch gecontroleerd. In DSPS ziet u direct of de verbinding voldoet aan de gestelde voorwaarden. Zo kan de klant een hoogwaardig product leveren ook bij wisseling in personeel. 


Stiftlasproces naar hoger niveau

Laskar Puntlastechniek is dé leverancier in de Benelux voor stiftlasmachines en stiftlasinstallaties met hoge betrouwbaarheid. Wij leveren machines voor handmatig gebruik tot CNC of gerobotiseerde stiftlasinstallaties. Speerpunt is de betrouwbare stiftlasverbinding. Dit doen we door iedere verbinding automatisch te laten meten tijdens het stiftlasproces. Wanneer de verbinding niet voldoet aan de ingestelde eigenschappen geeft de machine dit aan. De data kan worden uitgelezen en opgeslagen. Tijdens de Nederlandse Metaaldagen demonstreren we een stiftlasoplossing i.c.m. een cobot. 

 

Maatwerk oplossing

We creëren samen met onze klant een maatwerk oplossing gericht op hoge betrouwbaarheid en kosten efficiëntie. De implementatie wordt gerealiseerd door een kundig team die de installatie, bedieningsinstructie en aftersales verzorgt.

Benieuwd welke maatwerkoplossingen wij kunnen bieden? Kom kennismaken met deze innovatieve puntlasmachines en kom langs bij onze stand tijdens de Nederlandse Metaal Dagen. Ouder Nieuws