Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Cellro Automation stimuleert evolutie verspanende industrie

Cellro Automation stimuleert evolutie verspanende industrie

Als specialist in slimme automatiseringstoepassingen voor de verspanende industrie krijgen wij vaak de vraag hoe Cellro Automation de toekomst van de branche ziet. Insiders zien wat de positieve effecten van de digitalisering en automatisering zijn. Men vraagt zich af of en hoe die evolutie verder gaat en wat de kansen of eventuele bedreigingen zijn. In dit artikel richten wij vanuit onze expertise en praktijkervaring de blik op de toekomst.

Complementaire component

In de verspanende industrie zijn er grote tekorten aan vakmensen. Dit tekort zal in de toekomst alleen maar groeien: er treden meer vakmensen uit dan dat er toetreden. Robotisering biedt hier uitkomst. Door de slimme automatiseringsoplossingen die wij bieden kunnen vakmensen zich veel meer concentreren op hun specifieke kwaliteiten. Relatief eenvoudige en steeds terugkerende handelingen, die zonder automatisering veel kostbare tijd in beslag nemen, worden nu immers door robots uit handen genomen. Door de inzet van dit soort hardwerkende en slimme geautomatiseerde collega’s ontstaat meer tijd voor het monitoren en optimaliseren van het productieproces. Inzet van slimme automatisering en inzet van robots zorgt ervoor dat doorlooptijden van de orders verlagen, spoed-orders en aanpassingen moeiteloos tussendoor kunnen. Constant geautomatiseerde processen verhogen de kwaliteit, waarmee de productie afkeur afneemt. Hoe geavanceerd en ingenieus onze automatisering ook is, vanuit Cellro Automation zien wij de productiemedewerkers en de processpecialisten als complementaire component.

Integrale implementatie

Met het vizier op de toekomst gericht is het voor ondernemers in de verspanende industrie ook van belang om bepaalde onderdelen van het productieproces niet afzonderlijk te blijven benaderen. In het oude denken draaide het om een of enkele op zichzelf staande machines die elk afzonderlijk door iemand bediend werden. Door machine(s) te robotiseren in combinatie met het besturingssysteem van Cellro behoort dat tot het verleden. In de (nabije) toekomst zien wij een meer integrale implementatie, waarbij de losse schakels uit het hele productieproces feilloos in elkaar passen en informatie overal beschikbaar is. Deze informatie zal nagenoeg real-time beschikbaar worden en eenvoudig via pc, tablet of smartphone overal te benaderen zijn. Zo is het systeem geen black-box maar een connected-box. Hierdoor zullen processen makkelijker gekoppeld kunnen worden en is het vrij laagdrempelig toepassen van AGVs goed mogelijk om ook logistieke processen te integreren. Cellro heeft als streven dit te realiseren en is hier al aardig ver mee. Je draait als regisseur zelf aan de knoppen en houdt te allen tijde inzicht en overzicht tijdens het productieproces. Dat klinkt toch bij iedere ondernemer als muziek in de oren?

Constante monitoring en bediening op afstand

Cellro Automation stimuleert dus in tal van opzichten de evolutie binnen de verspanende industrie. De komende jaren zullen onze integrale toepassingen steeds meer zichtbaar, verfijnd en uitgebreid worden. Er zullen nieuwe innovatieve oplossingen bijkomen, dat heeft binnen ons bedrijf immers continu de aandacht. Op dat vlak zullen ook de opties voor het op afstand monitoren en bedienen van de automatisering steeds uitgebreider en geavanceerder worden. De robotbeladingssystemen kennen immers geen vaste werktijden en gaan dag en nacht door met hun handelingen binnen het geautomatiseerde proces. Via de smartphone, tablet of pc kun je altijd en overal over hun schouder mee kijken en direct ingrijpen als het nodig is.

Hoe ziet u de toekomst?

Cellro Automation is klaar voor de toekomst, maar hoe staat dat met u als ondernemer? Ziet u ook de noodzaak om aan te haken bij de verregaande digitalisering, automatisering en robotisering in de verspanende industrie? Neem in dat geval zeker contact met ons op. Wij bouwen samen met u graag aan een toekomstbestendig productieproces!

Cellro ontwikkelt en bouwt al ruim 15 jaar robotautomatisering systemen voor de verspanende industrie en staat bekend om de gestandaardiseerde, modulair opgebouwde oplossingen. Hiermee stellen we onze klanten in staat om optimaal rendement te halen uit hun verspanende machines. Cellro heeft sinds haar ontstaan focus voor automatiseringsoplossingen waarbij juist ook kleinere series tot de mogelijkheden behoren. Een breed inzetgebied van de automatisering dus hetgeen resulteert in minder arbeidskostenkosten, meer productie per uur en meer spiluren. Cellro’s gestandaardiseerde modulariteit biedt hierbij een ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.Ouder Nieuws