Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - 3rd Wave

3rd Wave

Kortere doorlooptijden en efficiëntere productieprocessen in uw bedrijf

Klanten van productiebedrijven vragen steeds vaker naar oplossingen op maat. In tegenstelling tot massaproductie vergt die vraag naar ‘high mix, low volume’ een uitgekiende timing en planning. U wilt uw klanten immers zo snel mogelijk helpen om concurrerend te blijven. Hoe gaat u om met die uitdagingen? 3rd Wave biedt u de oplossing in de vorm van QRM-softwaretools (Quick Response Manufacturing).

Maatwerksoftware voor productiebedrijven

3rd Wave ontwikkelt software voor bedrijven binnen de maakindustrie die een gevarieerd aanbod in lage oplages maken: high mix, low volume. Of uw bedrijf nu ramen, houten of stalen constructies, onderdelen of printers op maat maakt, u produceert steeds unieke producten. Het is geen lopendebandwerk: u krijgt te maken met uitdagende productieprocessen met veel facetten. 3rd Wave helpt u meer inzicht in uw productieproces te krijgen en wijst u op verbeterpunten. In een gemiddeld productieproces wordt slechts 10% van de tijd gewerkt aan het product. De overige 90% bestaat uit het wachten op een volgende opdracht. Door die 90% samen te drukken, wil 3rd Wave efficiëntieverbeteringen realiseren door uw doorlooptijden te verkorten en uw bedrijf sneller te laten produceren.


QRM-software

De theorie van QRM bestaat al twintig jaar. 3rd Wave heeft de theorie nu in een digitaal jasje gegoten. Zo kunt u aan de slag met QRM zonder uw bedrijf helemaal om te gooien. Aan de hand van modules die bovenop uw ERP-systeem komen, krijgt u inzicht in productieprocessen en kunt u uw flow voortdurend optimaliseren. De software van 3rd Wave staat u ook toe om in real time de capaciteit van uw fabriek te volgen. Zo stuurt u uw planning efficiënt bij en kunt u klanten duidelijk informeren over de productietijd.


De voordelen van QRM-software

Doorlooptijdverkorting

Uw bedrijf produceert sneller, zonder dat uw personeel harder hoeft te werken. U kunt dus beter tegemoetkomen aan de vragen van uw klant. Een onmiskenbaar concurrentievoordeel.

Transparantie

Dankzij QRM-software weet iedereen op de werkvloer waar hij of zij mee bezig is en heeft iedereen zicht op het hele productieproces. Ook uw salesteam en dienst na verkoop weet wat er gebeurt. Zo kunnen zij transparant communiceren over levertijden naar uw klanten.

Rust creëren

Wanneer uw werknemers zicht hebben op wat ze doen – en voor wie en wanneer – geeft dat rust. Het zorgt voor een betere werksfeer, gemotiveerde werknemers en minder verloop.Ouder Nieuws