Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Smart Manufacturing: bent u er klaar voor?

Smart Manufacturing: bent u er klaar voor?

Smart Manufacturing is gebaseerd op (digitale) gegevens. Wanneer we data om kunnen zetten naar bruikbare informatie voor geautomatiseerde productie kunnen we dat “Smart” noemen of “Industry 4.0" Hierbij is “Internet of Things” (Internet der dingen), afgekort IoT, de belangrijkste schakel. Om slim te produceren willen we dat alle apparaten en machines met elkaar kunnen communiceren. We gaan nog een stap verder wanneer we het over kunstmatige intelligentie of “machine learning” hebben. Al deze technologie wordt gevoed door digitale gegevens, zoals meetdata.

 

Door de vergrijzing en de beperkte instroom van technisch personeel wordt het steeds belangrijker om slimmer te werken en meer te automatiseren. Om te kunnen automatiseren is het essentieel om over data te beschikken. Om data te verzamelen moeten uw meetinstrumenten “IoT Ready” zijn. Is dat bij u al het geval?

 

Met de Zwitserse producent Sylvac is naast draadloos meetdata verzenden nog veel meer mogelijk:

Kalibratie en beheer:

- Melding op display van het instrument wanneer de kalibratietermijn (bijna) verstreken is.

- Apparaat blokkeren wanneer de kalibratietermijn verstreken is (U hoeft de apparaten dan ook niet meer “in te zamelen”. Ze brengen ze vanzelf terug als het niet meer werkt)

Dataverwerking:

- Instrument display laten knipperen, zodat de bediener ziet wélk meetmiddel er gebruikt moet worden voor een bepaalde meting. Handig wanneer u meerdere instrumenten gebruikt om één product te meten.

- Meerdere waarden (bijvoorbeeld digitale meetklokken) tegelijk uitlezen.

- Data verzamelen via een mobiele App (Android en iOS). U kunt tot 9 instrumenten koppelen aan de gratis app.

- Bediening, vanaf een PC of App: Dus niet via de knopjes op het instrument. Dat is vaak een vrij lastige en tijdrovende klus!

PRESET waarden instellen via de App of via een PC:

- Toleranties (op bijvoorbeeld een meetklok) instellen

- Bij sommige apparaten (zoals meetklokken) kunnen niet gebruikte functies worden uitgezet. Uiteraard kunnen die later weer aangezet worden wanneer dat nodig is. Hiermee voorkomt u dat operators een meetinstrument verkeerd instellen of ontregelen.

- Notificaties, zodat bij een bepaalde grensoverschrijding een melding gegeven wordt

- I/O-communicatie, voor het aansturen van andere apparaten of machines.Ouder Nieuws