Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Hand in hand for tomorrow

Hand in hand for tomorrow

SCHUNK is een internationale technologieleider op het gebied van gereedschapshouders, opspanmiddelen, grijptechnologie en automatiseringstechnologie. Ruim 3.500 medewerkers in 9 fabrieken en 34 dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen zorgen voor een intensieve marktaanwezigheid.


De toekomst vormgeven met innovatieve technologieën – dat is de visie van SCHUNK. Daartoe zet het door de eigenaar geleide familiebedrijf in op een flexibele verdere ontwikkeling en digitalisering van zijn product- en dienstenportfolio om industriële processen efficiënter, transparanter en duurzamer te maken. SCHUNK gaat samen met zijn klanten en partners de huidige en toekomstige uitdagingen aan: hand in hand for tomorrow! Door zijn pioniersgeest en innovatieve kracht blijft SCHUNK nieuwe maatstaven zetten voor de productiviteitsoptimalisatie. De klanten profiteren van een geïntegreerd aanbod van componenten, toepassingen en diensten. De grondige knowhow van SCHUNK, die in de loop van tientallen jaren is gegroeid, vormt de basis voor groei op veel gebieden. De automatiserings- en productiespecialist is een betrouwbare partner in de gehele supply chain in tal van sectoren zoals automotive, elektronica, life sciences, aerospace en logistiek.


SCHUNK vindt zijn oorsprong in het hoofdkantoor in Lauffen/Neckar. Het bedrijf werd hier in 1945 door Friedrich Schunk opgericht als mechanische werkplaats. Onder leiding van zijn zoon Heinz-Dieter Schunk ontwikkelde SCHUNK zich tot een wereldspeler en 's werelds toonaangevende technologieleverancier voor robots en productiesystemen. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de kleinkinderen van de oprichter, de broers en zussen Kristina I. Schunk en Henrik A. Schunk, in de derde generatie. 


Wij hopen jullie te verwelkomen tijdens de Nederlandse Metaal Dagen 2023. Ouder Nieuws