Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - De behoefte aan oplossingen is groot

De behoefte aan oplossingen is groot

De huidige markt kenmerkt zich door kleine series, gebrek aan goed gekwalificeerd personeel en daardoor een hoge productiedruk. De behoefte aan oplossingen is groot en smart manufacturing helpt daarbij. Door voor kleine series (en grote) het productieproces te automatiseren en offline programmeren in te voeren, wordt niet alleen het kostenniveau verlaagd ook de leverbetrouwbaarheid en doorloopsnelheid verbeteren. En niet onbelangrijk: automatisering wordt meer en meer een oplossing voor het tekort aan vakmensen. Zo kan bijvoorbeeld een lasrobot het werk van drie handlassers aan. Als specialist in robotsystemen biedt Rolan Robotics innovatieve automatiseringsoplossingen toegespitst op de wensen van de klant. Zij zijn gedreven om hun klanten een stap vooruit te helpen in hun uitdagingen: “WE POWER YOU!”

Historie

Rolan Robotics is al meer dan 25 jaar systeem integrator voor automatiseringstoepassingen in uiteenlopende markten. Van de metaalsector tot de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. En behoort met ruim 1000 geleverde robotsystemen tot één van de grotere spelers in de markt. Al jaren levert Rolan Robotics systemen voor de metaalverwerkende industrie. Van fabrikanten van stalen meubelen, auto-onderdelen, landbouwmachines en aanhangwagens tot stallenbouwers en toeleveranciers van metalen producten en onderdelen. De systemen bestaan onder meer uit lasrobots en robots voor het kanten, ontbramen en beladen van CNC- of puntlasmachines. Ook voor het slijpen en polijsten, drukvoegen, lijmen en kitten worden robots met succes ingezet. De kracht van deze turnkey robot leverancier is dat zij merkonafhankelijk is. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, FANUC en Stäubli ingezet om zo voor elk project een passende automatiseringsoplossing te bieden met efficiëntieverbetering en procesoptimalisatie als resultaat. Een bedrijf moet op elk moment kunnen vertrouwen op zijn robotsysteem. De serviceafdeling van Rolan Robotics biedt dit vertrouwen. Met het onderhoudsprogramma dat volledig wordt afgestemd op de bedrijfsvoering, wordt de continuïteit van de productie gewaarborgd.

Wilt u meer weten over de automatiseringsmogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op: 0229 248484 of rolan-robotics.com.

Bezoek Rolan Robotics tijdens de Nederlandse Metaaldagen van 15 t/ m 17 september 2021. Registreren kan via onze website.Ouder Nieuws