Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Zijn uw meetinstrumenten “IoT Ready”? Bent u klaar voor Smart Manufacturing?

Zijn uw meetinstrumenten “IoT Ready”? Bent u klaar voor Smart Manufacturing?

Deze vraag lijkt misschien ongebruikelijk voor eenvoudig meetgereedschap. Is dat nodig dan? Uiteraard mag iedereen dat zelf beslissen. Maar weet u wat tegenwoordig al standaard mogelijk is met de Zwitserse producent Sylvac? Naast, uiteraard, draadloos meetdata verzenden?

Kalibratie en beheer:

  • Melding op display van het instrument wanneer de kalibratietermijn (bijna) verstreken is.
  • Apparaat blokkeren wanneer de kalibratietermijn verstreken is (U hoeft het dan ook niet meer “in te zamelen”. Ze brengen het vanzelf terug als het niet meer werkt 🙂

Dataverwerking:

  • Instrument display laten knipperen, zodat de bediener ziet wélk meetmiddel er gebruikt moet worden voor een bepaalde meting. Handig wanneer u meerdere instrumenten gebruikt om één product te meten.
  • Meerdere waarden (bijvoorbeeld digitale meetklokken) tegelijk uitlezen.
  • Data verzamelen via een mobiele App (Android en iOS). U kunt tot 9 instrumenten koppelen aan de gratis app.

Bediening, vanaf een PC of App. (Dus niet via de knopjes op het instrument. Dat is vaak een vrij lastige en tijdrovende klus!)

  • PRESET waarden instellen via de App of via een PC
  • Toleranties (op bijvoorbeeld een meetklok) instellen
  • Bij sommige apparaten (zoals meetklokken) kunnen niet gebruikte functies worden uitgezet. Uiteraard kunnen die later weer aangezet worden wanneer dat nodig is. Hiermee voorkomt u dat operators een meetinstrument verkeerd instellen of ontregelen.

 

Andes Meettechniek

 

Andes Meettechniek is dé specialist in geometrische meettechniek. 

We zijn exclusief distributeur van Zwitserse merken in de meetbranche, zoals TRIMOS, WYLER en SYLVAC. 

Daarnaast zijn we ook leverancier van Diatest en L&W uit Duitsland.

Advies over meettechniek

Wilt u advies over hoe u uw product het beste op kunt meten? Andes Meettechniek kan tijdens uw bezoek aan De Nederlandse Metaal Dagen op basis van uw producten en tekeningen direct advies geven over de verschillende methoden die er zijn om dit product te meten en welke het beste aansluit bij uw meetbehoefte.

Naast de te kiezen meetmethodiek is er ook vaak behoefte aan data-overdracht en rapportage. Wij kunnen u adviseren over het digitaal verwerken van meetgegeven geel volgens Smart Manufacturing. 

 

Inkoopbegeleiding complexe meetsystemen

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Door ervaring binnen verschillende industrieën en brede kennis van het technologie-aanbod kunnen wij u adviseren en begeleiden bij het selectie- en inkoopproces.

 

Onderhoud en kalibratie

Natuurlijk wilt u dat uw meetsystemen in goede conditie blijven. Daarvoor is het belangrijk om uw systemen periodiek te laten controleren en kalibreren. Andes Meettechniek werkt hiervoor samen met de fabrikanten Wyler, Sylvac en Trimos. Ook kunnen wij kalibraties (RvA, DAkkS) bieden via onafhankelijke kalibratie-instanties. Zowel op locatie als in onze eigen meetkamer voeren we ook reparaties uit.

 

Met bijna 30 jaar ervaring in de meetwereld zijn we ervan overtuigd dat we u kunnen helpen met de beste meetoplossing voor uw toepassing.Ouder Nieuws