Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Glavitech BV

Glavitech BV

3nine olienevel-separators zijn een Zweeds gepatenteerd systeem, dat in tegenstelling tot alle overige systemen niet filtert, maar separeert.

Een filter raakt verzadigd, waardoor de onderdruk in de machine wegvalt en de operator alsnog in vervuilde lucht moet werken. Deze vervuilde lucht bevat naast olie/water tevens partikels fijnstof afkomstig van verspaand materiaal en snijgereedschap; gevaarlijk spul dus.

3nine separeert alles tot en met een partikelgrootte van 1 µm. Worden de partikels nog kleiner, dan ontsnapt een deel van deze partikels. Dit wordt echter opgevangen door een HEPA cleanroomklasse-filter.

Omdat dit zeer geringe hoeveelheden zijn, heeft dit HEPA-filter een standtijd tot wel 48 maanden.

Een gepatenteerd CIP (Cleaning In Place)–systeem zorgt volautomatisch voor reiniging van de separator. Hiervoor wordt het koelsmeersysteem van de machine gebruikt, dat vervolgens wordt gesepareerd en geretourneerd naar de koelmiddeltank; geen afval dus.

 Tevens willen wij iets gaan vertellen over de Ultra Puur Water-installatie – die een stap verder gaat dan een omgekeerd osmose water-installatie –

in combinatie met onze QualiChem labelvrije koelsmeermiddelen (geen gevarenlabels). Het gebruik hiervan levert een duidelijke efficiëntieverbetering op.

Water zonder mineralen schuimt, vandaar dat men voor de eerste vulling leidingwater voorschrijft. Qualichem kan direct op schoon water, omdat het niet schuimt.Ouder Nieuws