Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Smart Manufacturing bij De Cromvoirtse

Smart Manufacturing bij De Cromvoirtse

Efficiency en innovatie daar staat De Cromvoirtse voor. Met 2 vestigingen gelegen in Oisterwijk en Nuth verzorgen we snij-, kant- en zaagwerk. Met name zijn wij sterk in enkel stuks, kleine series produceren met een zeer korte levertijd. 


Onze vergaande automatisering begint al in het bestelproces. Via het webportaal kunnen onze klanten een complete tekening uploaden. Onze software haalt daar alle onderdelen uit en analyseert deze en selecteert op materiaal, dikte en duur van het productieproces. Binnen enkele minuten ontvangt onze klant een offerte op maat. Vanuit daar gaan orders ook geheel geautomatiseerd verder. Nestingen worden gemaakt op zowel hele platen als restmateriaal.  Welke vervolgens volledig geautomatiseerd worden beladen op onze lasersnijmachines en ook het uitrapen wordt door middel van robots gedaan. Dit zorgt ervoor dat er dag en nacht geproduceerd kan worden waardoor we korte levertijden kunnen hanteren. 


Dit zelfde principe is onlangs ook gerealiseerd op de kantafdeling. Daar zijn 2 robots operationeel en verzorgen kantwerk in kleine maar ook grotere afmetingen. Om kleine series te kunnen produceren op deze manier is een hele mooie stap in Smart Manufacturing. Om intern te zorgen dat gesneden producten op de juiste tijd op de juiste locatie komen werken we met AGV’s (automated guided vehicles) waarin ook het beladen en ontladen geautomatiseerd is zodat onze vakmensen zich bezig kunnen houden met het specialistische werk. 


Uiteindelijk is het een mooi samenspel tussen mensen, robotisering en automatisering. Dagelijks zijn we bezig om onze processen te verbeteren en te denken in kansen. Zo houden wij onze blik op de toekomst gericht.


Ontdek meer tijdens de Nederlandse Metaal Dagen 2023. 

 Ouder Nieuws