Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Gibas presenteert “the factory of the present”

Gibas presenteert “the factory of the present”

Iedereen spreekt over de fabriek van de toekomst maar wij kunnen deze heden al realiseren.

We presenteren, wat men kan bereiken door het koppelen van meerdere processen. Dit doen wij door meerdere machines en toebehoren met elkaar te laten communiceren door middel van een geavanceerd softwarepakket. We brengen de producten van machine naar bijvoorbeeld meetmachine, een wasmachine of een centraal magazijn. De daadwerkelijke opstelling op de beurs moet nog worden gekozen. Maar bijna alles wat Gibas doet staat in het teken van smart manufacturing.  Wat Gibas onderscheidt is dat we volledige turn key projecten op kunnen leveren door alles uit eigen hand te kunnen leveren. Dit kan een stand alone machine zijn met daarop een product draaiend (of frezend) tot aan een volledig geautomatiseerde productiecel inclusief software om het geheel aan te sturen. Deze cellen kunnen bijvoorbeeld ook voorzien worden van meetmachines, wasmachines of AGV (automated guided vehicle). Het volledig werkende productieproces wordt door ons compleet opgeleverd.

Op de Nederlandse Metaaldagen willen we de bezoekers bewust maken dat er nog veel te doen is als het gaat om automatisering. Er wordt nu nog te veel gekeken naar het robotiseren van één proces. Wat wij willen laten zien is dat je meerdere processen aan elkaar kan koppelen.

De Gibas groep bestaat uit verschillende bedrijven

  • Gibas Numeriek levert verspanende machines voor de metaalverwerkende industrie.
  • Gibas Tools levert verspanende gereedschappen en toebehoren voor de metaalverwerkende industrie. Denk bij toebehoren aan spangereedschappen, fluidmanagement en toolmanagement.
  • Gibas Automation levert automatiseringen en robotica voor alle industrieën. Ooit opgericht om gerobotiseerde machinebeladingen te realiseren voor de metaalverwerkende industrie.

Inmiddels levert Gibas Automation automatiseringsoplossingen voor allerhande industrieën. Denk hierbij aan bijvoorbeeld medical, automotive, logistiek en food industrieën.

Automatiseringsoplossingen kunnen zijn bijvoorbeeld Assemblagecellen, productielijnen of logistieke oplossingen voor intern transport en opslag.Ouder Nieuws