Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Hoe Smart Manufacturing reshoring versnelt

Hoe Smart Manufacturing reshoring versnelt

Al enige tijd is reshoring een trend in de industrie. Bedrijven willen de productie terugbrengen om de risico’s te spreiden, levertijden te reduceren en dichter bij hun klanten te staan. Hoewel dit al een tijd een trend is, hebben de wereldwijde omstandigheden sinds de uitbraak van de coronapandemie deze behoefte vergroot. Om de toeleveringsketen te verkorten, hebben bedrijven technologie nodig om stabiele fabrieksactiviteiten te garanderen, de productiviteit te verhogen en de eindkwaliteit te verbeteren. Smart Manufacturing kan daarbij helpen en de vele beschikbare oplossingen worden van 15 t/ m 17 september tijdens de Nederlandse Metaaldagen gepresenteerd.

De huidige omstandigheden hebben de wens om de productie terug te halen in een stroomversnelling gebracht. Het reshoren van een deel of de hele supply chain heeft een aantal potentiële voordelen voor bedrijven, maar het verbeteren van de efficiëntie over de hele linie is het belangrijkste resultaat. Door zelfs maar een paar specifieke elementen van het productieproces te reshoren, kan de onzekerheid die gepaard gaat met wereldwijde toeleveringsketens gereduceerd worden. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën kunnen productieprocessen vergaand geoptimaliseerd worden, met als resultaat korte levertijden, beheersing van kwaliteit, kortere ‘time to market’ en duurzaamheid. In sommige gevallen zijn hiervoor gespecialiseerde machines of robots nodig, maar in andere situaties betekent dit de implementatie van softwareoplossingen om een ​​vlottere productiestroom op de werkvloer te garanderen.

 

Toekomstbestendig

Door geavanceerde automatiseringsoplossingen (zowel software als hardware) in te zetten, gecombineerd met sterke connectiviteitsoplossingen zoals IoT en 5G, kan Smart Manufacturing worden geïmplementeerd voor geoptimaliseerde productieprocessen. Automatiseringsoplossingen stellen bedrijven in staat om de efficiëntie van elke stap in het productieproces te volgen, te analyseren en te verbeteren. Aangezien Smart Manufacturing maakbedrijven helpt efficiënter en veiliger te werken en goederen van hogere kwaliteit te produceren, zullen ondernemingen die nu voorop lopen in de transitie naar een slimme fabriek uiteindelijk de boventoon voeren. Door het inzetten van nieuwe productietechnologieën in het kader van Smart Manufacturing, zoals automatisering, robotisering, digitalisering en procesbeheersing, kan het rendement omhoog en de kosten omlaag. 

 

Investeren in Technologie

“Om in deze huidige, onvoorspelbare wereld, concurrerend te zijn, moeten fabrikanten hun toeleveringsketens aanpassen met investeringen in zowel technologie als personeel. Het updaten van de hele fabriek met moderne technologieën en het bijscholen van het personeelsbestand is van cruciaal belang voor het succes van elk maakbedrijf. Ondernemers die zich hiervan bewust zijn, kunnen zich medio september op de Nederlandse Metaaldagen verdiepen in de huidige mogelijkheden om productieprocessen klaar te maken voor de toekomst. Er zijn al zoveel technologieën op de markt die Smart Manufacturing mogelijk maken. Het gros van deze technologieën presenteren onze exposanten volgende maand in de Brabanthallen in Den Bosch. Smart Manufacturing wordt de drijvende kracht achter reshoring”, vertelt Jeroen ter Steege, Event Director van de Nederlandse Metaaldagen.Ouder Nieuws