Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Nog een maand voordat de Nederlandse Metaaldagen losbarsten

Nog een maand voordat de Nederlandse Metaaldagen losbarsten

Het is bijna zover. Op 15 september opent de Nederlandse Metaaldagen haar deuren en barst het beursfestijn dan eindelijk los! Daarmee wordt de Nederlandse Metaaldagen de eerste industriële Nederlandse vakbeurs in bijna twee jaar tijd. En het moment kan niet beter. De productie ligt op het hoogste niveau ooit, het producentenvertrouwen gaat door het dak, de machine-industrie is uitzonderlijk hard gegroeid en uiteraard staan we allemaal te springen om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten.
Het sentiment in de maakindustrie is uitermate goed en het moment van de Nederlandse Metaaldagen komt als geroepen. Het CBS maakte vorige week bekend dat de productie van de industrie in juni op het hoogste niveau ooit lag. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 17,9 procent hoger dan in juni 2020. Van alle grote branches realiseerde de machine-industrie met 68 procent verreweg de hoogste groei. Ook is de stemming in de markt volgens het CBS uitermate goed. Het producentenvertrouwen lag op het hoogste niveau sinds de start van het onderzoek in 1985. “Waar maakbedrijven zich vorig jaar nog zorgen maakten over de bezettingsgraad van hun machinepark, kunnen ze nu het werk niet meer aan. Het is steeds vaker hollen of stilstaan in de industrie. Dat hebben we gezien tijdens de vorige financiële crisis en nu weer tijdens de coronacrisis en ongetwijfeld kunnen we in de toekomst nog meer recessies verwachten. Om daar flexibel mee om te kunnen gaan, kun je als producent niet meer om Smart Manufacturing heen. En al die oplossingen worden gepresenteerd op de Nederlandse Metaaldagen”, aldus Jeroen ter Steege, Event Director van de Nederlandse Metaaldagen.

Focus op slim produceren
De focus van de Nederlandse Metaaldagen ligt op het presenteren van oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen voor bedrijven in de maakindustrie. Door (productie)processen slimmer in te richten kunnen bedrijven met het bestaande machinepark meer output genereren, een hogere kwaliteit behalen, flexibeler reageren op veranderingen in de markt en een sterkere concurrentiepositie behouden. Vaak kunnen met hele laagdrempelige oplossingen al grote optimalisatieslagen gemaakt worden, zoals diverse exposanten tijdens de beurs laten zien. Naast dat de exposanten het thema Smart Manufacturing zullen uitdragen, organiseert de Nederlandse Metaaldagen daarnaast in samenwerking met Koninklijke Metaalunie een congres en een uitgebreid seminarprogramma om het thema kracht bij te zetten.

Netwerken als vanouds
Gewoon even simpel kunnen sparren, netwerken, kennis opdoen en oplossingen van dichtbij bekijken: het kan in september weer op de Nederlandse Metaaldagen. Ondanks alle digitale initiatieven van afgelopen jaar, heeft de markt veel behoefte om weer ‘face to face’ met elkaar te kunnen communiceren. Ter Steege: “Onder zowel exposanten als bezoekers zit men te springen om een vakbeurs. Het is de beste manier om in korte tijd up-to-date te raken met alle trends en ontwikkelingen. Bovendien is het ook gewoon leuk om weer eens bij te praten met andere collega’s uit de maakindustrie. Moraal van het verhaal: Kom naar de Nederlandse Metaaldagen!”Ouder Nieuws