Nieuws


De Nederlandse Metaal Dagen - Smart Manufacturing met Stäubli robots

Smart Manufacturing met Stäubli robots

De robotdensiteit in de Nederlandse maakindustrie bedraagt 224 robots per 10.000 werknemers.  Daarmee staat Nederland op een mooie dertiende plaats wereldwijd. Het tekort aan arbeidskrachten is daar een belangrijke drijfveer voor en zal ervoor zorgen dat robotisering enkel maar toeneemt. 

Het is echter belangrijk om slim te automatiseren en dat hebben we bij Stäubli goed begrepen. Onze groeistrategie focust zich onder meer op Smart Factory Automation. We namen een grote sprong voorwaarts door het portfolio uit te breiden met mobiele robots, AGV’s en cobots. In het bijzonder de overname van WFT in 2018 resulteerde in significante technologische innovatie voor de AMR’s en AGV’s – met payloads van 800 kg tot 500 ton. 

Daarnaast beschikt Stäubli over een compleet gamma industriële robots voor de verwerking van metalen onderdelen, van verspaning tot het laden, lossen en reinigen van werktuigmachines. Wij ontwerpen compacte, gesloten robotarmen met verschillende montage mogelijkheden. Ons robotgamma is uitermate geschikt voor diverse high-speed toepassingen zoals afwerking, stansvormen, modelleren, boren, tappen, ontbramen, laser of plasmasnijden, contouren maken en lasnaadbewerking op verschillende materialen (bv. aluminium, staal, roestvast staal of composieten).

Ontdek meer op de Nederlandse Metaal Dagen 2023Ouder Nieuws